Wij zijn Thomas en Jonathan van
Aan De Man Brengen

Door de podcast veranderde onze kijk op mannelijkheid

Bijna 2 jaar geleden begonnen we met onze podcast Aan De Man Brengen met als hoofdthema Mannelijkheid. In eerste instantie was dit een zoektocht naar wat mannelijkheid betekent en wat dit nog momenteel inhoud in de huidige maatschappij.

Het duurde niet lang voordat we erachter kwamen dat mannen andere dingen nodig hebben dan vrouwen als het gaat om volwassen worden. Dingen waar wij mannen helaas te weinig mee in aanraking komen en steeds meer dreigen te verliezen. We hebben geconstateerd dat bewust bezig zijn met je eigen mannelijkheid essentieel is in de ontwikkeling naar gezonde mannelijkheid.

De afgelopen 2 jaar was een ontdekking- en ontwikkelingsreis. Voor onszelf, maar ook voor luisteraars en volgers die ons steeds vaker begonnen te vinden. Al snel merkte we dat we wat te raakte.

Intussen is Aan De Man Brengen een centrale plek waar elke man inspiratie, herkenning en inzichten kan halen. Of het gaat nou gaat over relaties, gezondheid, aantrekkingskracht, testosteron of zelfvertrouwen. Iedereen heeft uitdagingen in zijn reis naar man zijn. Een echte man voor jezelf, de ander en de omgeving.

Als jij jouw mannelijke kern ontwikkelt en de potentie die je in je hebt benut, wordt je aantrekkelijker voor het feminiene, stijgt je testosteron levels en ervaar je meer succes, zelfvertrouwen en kracht. De kracht in jezelf om het optimale te benutten.

Over ons aan de man brengen Thomas van der Vliet en Jonathan Winkelhof
Thomas van der vliet aan de man brengen

Wat je van binnen voelt en wilt, zit je mannelijkheid verpakt

Over Thomas van der Vliet

Mijn naam is Thomas van der Vliet.

Als kind observeerde ik veel en keek ik kritisch naar bepaalde normen en gedragingen van/bij mensen.

Ik zag vaak al snel wat er niet klopte aan die normen, maar vond het tegelijkertijd veel te spannend om er veel van af te wijken. Ik was dus kritisch op veel zaken in de wereld, maar echt ergens voor gaan staan en mijn kritiek in concrete acties om te zetten deed ik (nog) niet. 

Zo werd ik langzaam aan succesvoller in het aanpassen aan de norm dan in het gehoor geven aan mijn eigen binnenwereld.

In de periode dat ik hier steeds meer gehoor aan ging geven zijn Jonathan en ik ook gestart met de podcast.

Tijdens deze reis ontdekte ik dat JUIST in het gehoor geven aan dat wat je van binnen voelt en wilt, je MANNELIJKHEID verpakt zit. Dat is de essentie wat mij betreft. En ja, hier gehoor aan geven is spannend, want dat betekent vaak ook dat je bepaalde verwachtingen en controle moet loslaten. En ja, dan voel je je kwetsbaar en die kwetsbaarheid willen wij mannen vaak liever voelen, laat staan aan anderen laten zien.

Ik ben trots op het feit dat we met Aan De Man Brengen een bijdrage mogen leveren aan de ontwikkeling van mannen in de vorm van podcast, trainingen en coaching.

Ik was de tekstboek versie van de “Nice Guy”

Over Jonathan Winkelhof

Mijn naam is Jonathan Winkelhof en ik woon in Rotterdam. De podcast over mannelijkheid was voor ons een hele ervaring. Uiteraard leerde we wat mannelijkheid betekende, maar ook leerde ik wat voor man ik eigenlijk was. Na alle lessen blik je terug op mijn leven en kwam er snel achter, wat voor man ik was. Ik was de tekstboekversie van de Nice Guy.

Ik was een echte pleaser. In relaties cijferde ik mijzelf helemaal weg en deed er alles aan om de ander “gelukkig” te maken. Dit zorgde eigenlijk alleen maar meer problemen. Want door alleen maar bezig te zijn met het geluk van de ander, hoefde ik niet naar mijzelf te kijken. 

Dit was voor mij een enorm groeiproces afgelopen jaren. Ook zie ik dat veel mannen in dit Nice Guy patroon zitten. De pleaser, conflictvermijder, zichzelf wegcijferende man. Hier moeten we als man wat aan doen. Voor hunzelf en voor hun partners. 

Door ons pad voelde ik iets kriebelen. Ik wil gaan coachen. Mannen helpen te ontwikkelen, uit hun Nice Guy patronen en terug hun mannelijkheid herpakken. Daarom startte ik in 2020 de opleiding HBO Coaching bij het NCOI en heb ik inmiddels mijn diploma behaald. 

Het is mijn missie om mannen weer zichzelf te laten zijn. 

– Jonathan Winkelhof

Jonathan Winkelhof Aan De Man Brengen