Dit artikel is bedoeld voor mannen die de leiding over hun relatie terug willen pakken. Met de leiding pakken bedoelen we niet domineren over de ander, zoals een slechte manager dat misschien zou doen. Op een correcte wijze de leiding pakken, dat is wat zij wilt.

Ben je een vrouw die dit leest, wees gerust. Dit is geen artikel die mannen leert hoe ze moeten manipuleren en de baas moet zijn in de relatie. Mannen weten vaak niet wat ze moeten doen als het aankomt op vrouwen. We zien veel Nice Guys voorbij komen die meer bezig zijn met pleasen, in plaats van echt de leiding durven te nemen en keuzes durven te maken. Daarom helpen wij deze mannen een handje.

En wees eerlijk. Je wilt toch een krachtige man met een duidelijke missie en richting in het leven, en juist geen man die aan je plakt en alle leiderschapstaken bij jou legt. Deel dit artikel juist met jouw man om je relatie te redden.

Begrijp de mannelijke rol in de relatie

De rol van de man in de relatie is de leiding nemen. Hierdoor creëer je als man veiligheid, verdien je respect en ontstaat er teamwork in de relatie. Als zij jouw keuzes vertrouwt, kan zij ontspannen in de relatie en zichzelf zijn. In haar feminiene essentie.

De man toont leiderschap door de eerste stappen te zetten, moeilijke gesprekken te beginnen, keuzes te maken en met concrete voorstellen te komen. Tijdens het daten neemt hij vaak de eerste stappen, iemand aanspreken, telefoonnummer vragen, op eerste date vragen.  

Hij maakt zichzelf aantrekkelijk door consistent te zijn in zijn waarden. Die hij belangrijk vindt in zichzelf en in zijn relatie met zijn vriendin. Hij is niet jaloers of bezitterig. Hij heeft een purpose die hem motiveert en stuurt in het leven. Hij zoekt geen relatie die hem compleet maakt, maar juist een relatie waarin hij ervaringen en successen kan delen.

Dit gedrag zorgt ervoor dat hij automatisch de leiding neemt. Zijn vrouw volgt hem graag in hoe hij zijn leven invult en hij is zelfverzekerd genoeg om haar te volgen in haar ervaringen. Dit zorgt voor respect naar elkaar en dit zal vervolgens leiden tot teamwork. Een stel die elkaar support en vecht voor elkaar met een goed balans en polariteit. 

 

Hoe mannen de leiding vaak verliezen

De meeste mannen verliezen vaak de leiderschapsrol en daarmee ook het respect die hij krijgt van zijn vrouw. Dit gebeurt omdat de man steeds afhankelijker wordt van zijn vriendin of vrouw en vervolgens zijn purpose en missie verliest. Hij is niet meer bezig met bouwen aan zijn leven en maakt geen ervaringen die hij vervolgens kan delen. Hij wordt juist bang om haar te verliezen en het leventje die hij met haar heeft. Hij wordt afhankelijk en behoeftig.

Veel mannen zijn vaak zo blij en verbaasd als ze eindelijk een vriendin krijgen die bij hen wilt zijn, dat ze hun leven omgooien en een angst krijgen om haar te verliezen. Deze mannen veranderen in Nice Guys die er alles aan doen om alles goed te doen. Ironisch genoeg verlies je haar respect als je probeert alles goed te doen,

Vanuit het perspectief van de vrouw faalt de man haar testen. Hij laat niet meer zijn interne kracht of zijn waarden zien. Hierdoor moet zij vaker de leiding pakken en krijgt zij meer macht over de relatie. 

Uiteindelijk zal zij meer dan 50% van de leiding pakken. 

 

Waaraan jij kunt herkennen dat je de leiding verliest

Jij verliest de rol als leider als jouw vriendin of vrouw de meeste keuzes maakt over wat jullie doen. Of je bent zelf vaker iets aan het doen wat zij wenst in plaats van wat jij echt wilt. Als dit te lang aanhoudt dan ontstaat er een ongezonde balans. Jouw vrouw of vriendin gaat je zien als een zwakker man, verliest de aantrekkingskracht en je zet de relatie op het spel.

Het is geen goede positie om in te zitten. Je moet dit goed voor jezelf onderzoeken en aanpakken. Hieraan kun je herkennen dat je de leiding verliest:

  • Jij doet te vaak concessies aan dat wat jouw vrouw of vriendin vraagt en je komt niet voor jezelf op als ze respectloos is.
  • Je vraagt te vaak wat zij wilt doen, in plaats van zelf deze keuzes maken of met opties komen.
  • Je bent gestopt met dates regelen. Of zij regelt de dates omdat jij niks voorstelt.
  • Je wordt behoeftig en jaloers. Je wilt seks om aandacht en bevestiging te krijgen.
  • Je verliest de motivatie van je purpose. Je doet bijna niks alleen of met je vrienden.
  • Je zorgt minder goed voor jezelf. Stopt met sporten en je komt aan.
  • De verantwoordelijkheid van de financiën liggen in haar handen.
  • Je hebt vaak ruzie.
  • Ze geeft je minder aandacht en ze wilt minder seks. Je hebt al 2 tot 4 weken geen seks gehad.
  • Ze is bezig met een leven zonder jou.

Als je iets herkent, dan wordt het tijd om jezelf te herpakken. Dit betekent weer je purpose vinden, jezelf op nummer één zetten en een gezonde vorm van onafhankelijkheid creëren. Als je veel punten herkent en de ruzies heftiger worden, dan zou je een tijdje geen contact kunnen hebben. Ga eens alleen op vakantie. 

Hoe een man zijn leiding terugpakt en vasthoudt.

Het klinkt een beetje hard om te zeggen, maar degene die het minst waarde hecht aan de relatie, heeft de meeste macht. Degene wie de meeste macht heeft, heeft de leiding. Laat mij dit even goed uitleggen..

Om minder om de relatie te geven moet een man een purpose en een missie hebben die belangrijker is dan zijn vriendin of vrouw. Deze purpose is vaak een bedrijf of een interesse waar hij goed in is, leuk vindt om te doen en ook nog eens geld mee verdiend.

Jouw purpose kan ook zijn om de beste vader/familieman te zijn of een spiritueel pad te volgen. Jouw purpose kan niet zijn om jouw vrouw gelukkig te maken. De geluk van de anders is namelijk nooit jouw taak. Je mag altijd een goede vriend of man zijn, maar juist niet verantwoordelijk zijn voor haar geluk. Jouw levensmissie moet belangrijker zijn. Jij bestuurt de auto van je leven, je vrouw mag meerijden. 

Als jij deze interesses hebt in het leven, dan heb je geen vrouw nodig om jou compleet te voelen. Je heb een gezonde onafhankelijkheid van de uitkomst. Dit betekent dat als jij haar verliest, jij nog prima kan leven.

Met deze houding creëer jij een sterke basis om te leiden pakken en te houden. Je houdt passie en zelfvertrouwen. Je laat zien dat je ambitieus bent en succesvol wilt zijn. Je bent een man die sterk in zijn schoenen staat.

Dit betekent ook dat je niet behoeftig en afhankelijk word van jouw vriendin.

Deze kwaliteiten maken jou als man aantrekkelijk. Met een houding waarin je laat zien dat het jou niet uitmaakt creeër je mysterie en houdt jij de macht over de relatie.

Hierdoor geef jij aan haar wat ze echt wilt en ze waardeert je nog meer.

Het antwoord op de leiding terug pakken relatie klinkt als volgt: Een goede missie en een masculien houding.

Het klinkt simpel, maar het is absoluut de moeite waard.

Keuzes maken

Om goed de leiding te nemen, moet je weet je waar je heen wilt gaat. Jou purpose in het leven vertelt dit. Om daar te komen, moet je duidelijke keuzes maken.

Je moet er alles aan doen om de keuzes die je maakt, daadwerkelijk te behalen. Elke keer veranderen van gedachten is geen goede leiderschaps kwaliteit en dit moet je vermijden.

“Wat wil jij doen vandaag?” “Kies jij maar.” en “wat wil jij eten vanavond?” Zijn vragen die je niet wilt stellen.

Probeer niet te raden wat zij wilt. Kies datgene wat jij wilt en laat haar volgen. Als zij toch liever iets anders wilt, dan is dat oke. Maar uiteindelijk maak jij de laatste keus, of in iedergeval zo vaak mogelijk.