Een aantal weken geleden was Mathijs Bos bij ons te gast in de podcast (luister hier). Het was voor ons een mooi en open gesprek over je ware zelf vinden. Wie ben ik nou echt? Aan het eind kwam er ook een stuk seksuele energie ter sprake, ook wel levensenergie genoemd. Ik was al een tijdje nieuwsgierig naar hoe ik mijn seksuele energie kan omzetten tot levensenergie om krachtiger in het leven te staan. “Je authentieke zelf belichamen”, zoals Mathijs dat zelf omschrijft. Daarom deed ik zijn mini-retreat “Belichaam je sekspower”.

Waar gaat deze mini-retreat over?

Deze 1 daagse mini retraite staat helemaal in teken van jou en jouw sekspower. Door je sekspower te voelen een aan te wakkeren sta je meer in contact met je verlangens en behoeftes en kan je vrij zijn in je doen en laten. Dit doe je zonder iets van iemand anders aan te trekken, omdat je vasthoudt aan een ‘dieper weten’ in jezelf. Je zet jezelf dus volledig op nummer 1, waardoor je met meer kracht en moed in het leven staat.

Dit doe je door middel van meditaties, ademwerk, lichaamswerk, goede voeding en verbinding maken met andere deelnemers die dezelfde missie hebben. Mathijs heeft dit programma gebouwd samen met een master tantra trainer uit Bali en hij zorgt ervoor dat jij de volledige ervaring mee krijgt. Na deze dag krijg je ook nog toegang tot zijn online masterclass “Belichaam Je Sekspower”, zodat je thuis verder kunt.

Mijn ervaring

Ik kan niet ontkennen dat mijn ego soms nog sceptisch is of nog een oordeel heeft over spirituele zaken zoals het open van chakra’s, mantra’s roepen of andere zaken, die ik vroeger als zweverig zag. Dit was ook de eerste keer dat ik zo’n retreat zelf ging ervaren in een groep onbekende mensen. Dus het was ook grotendeels spanning wat bij mij speelde, niet wetende wat er zou gebeuren of wat we zouden moeten doen. Mijn intentie was sowieso om dit los te laten. Openminded dit aangaan. Uit de comfort-zone als je het zo wilt noemen en volledige overgave aan het proces.

De oefeningen
In een kleine groep van 8 mensen deden we verschillende meditaties, sharings, lichaamswerk en meer. Na het openen van de chakra’s voel je een bepaalde energie stromen door je hemelse kringloop, een circulatie van energie door je lichaam. Het was een goede oefening om de dag mee te beginnen en je intentie te zetten voor de rest van de dag. Tussen de oefeningen deel je met elkaar wat je ook wilt, je voelt in de groep dat er geen oordeel is. Alles kan en mag gezegd worden waar je behoefte aan hebt.

Ademhalingsoefening
Na een aantal meditaties, ademhalingsoefeningen en sharings deden we een sjamanistische ademhalingsoefening. Wat mij hier overkwam is lastig te beschrijven. Na alle chakra’s geopend te hebben en de energie door mijn lichaam stroomde, merkte ik dat er nog veel emoties vast zaten. Weggestopte emoties van de situatie met mijn ouders en de ziekte van mijn moeder. Ik heb in tijden niet zo gehuild, alles kwam eruit. Het was voor het eerst sinds ik mij kan herinneren dat ik mocht huilen zonder het zelf te veroordelen. Zonder weerstand van mijzelf en dit voelde enorm bevrijdend.

De retraite was een intense ervaring. Waarbij ik nieuwe energie heb gevonden en nieuwe dingen over mijzelf heb geleerd. Hoe ik seksuele energie kan opwekken om krachtiger in het leven te staan. Ik ben Mathijs en de groep lieve mensen ook enorm dankbaar voor deze unieke ervaring.


Meer over dit retrait ‘Belichaam je Sekspower’ vind je op de Facebook en de instagram van Mathijs Bos.